top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Sammeli

En annorlunda påsk

Uppdaterat: 2 maj 2021


Den här påsken tillbringade vi i "bushen" som sydafrikanerna säger. Det här senaste året så har jag känt att närheten till natur- och djur är väldigt viktigt och nu fick vi en rejäl dos. En enorm upplevelse och en riktig vitamininjektion. Liksom vinindustrin så kämpar turistnäringen för sin överlevnad och när det inte kommer internationella turister så får alla boende i Sydafrika specialpris på olika hotell och upplevelser.


Vi hade en enorm tur och fick se många som precis fått ungar. De här lejonungarna är bara några månader gamla och vi kom väldigt nära. Jag hade typsikt nog inte med mig sladden till den riktiga kameran så bilderna är tagna med min mobil.


Världens mest farliga djur. I Afrika är det flodhästen som dödar flest människor. Den springer oerhört snabbt på kort tid, vilket är svårt att föreställa sig när den lunkar fram. Tydligen så är den vanligaste olyckan med flodhästen när personer tvättar eller badar vid floder eller i sjöar där de håller till.
Inte bara djuren är fascinerande utan även den hisnande naturen som liknar något helt annat än omgivningarna runt Kapstaden trots att vi bara befinner oss fem timmar härifrån.


En iskall gin och tonic som serveras på en höjd när solen går ner. Tror aldrig att den har smakat så bra :-)


Det är en annorlunda känsla med påsken här. I Sverige känns det för mig alltid som ett avstamp till våren medan här är det snarare ett avstamp till hösten. Morgon och kväll börjar kännas kyliga och det är mörkt när man stiger upp. Årstider har absolut sin charm men jag tycker definitivt bäst om den varma och ljusa delen av året. Men hösten brukar bjuda på många vackra dagar så ser fram emot det.

106 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 Comments


anca112
Sep 24, 2021

Så söt den lilla flodhästungen är 🥰

Like

blixtulrica
Apr 07, 2021

Fina bilder "trots" mobilkamera. Det är så underbart att komma nära djuren. Har själv varit på två safaris i Sydafrika och ett i Zimbabwe. I Sydafrika på Kwandwe och Tintswalo (Kruger) med upplevelser man aldrig glömmer. Vi kom av misstag emellan en elefanthona och hennes unge och hon sprang mot oss och det var full back på jeepen genom törnrossnår. Kan man kalla minne för livet!

Ser fram mot din tredje bok, några planer för när den kan släppas?

Hälsningar Ulrica

Like
Marie Sammeli
Marie Sammeli
Apr 07, 2021
Replying to

Rangern som körde oss berättade en liknande historia med elefanter som han råkat ut för och jag tänkte när vi satt där, så nära, att det verkligen måste ha varit skräckinjagande. Vilken upplevelse ni fick!

Har inte varit i Kruger men skulle gärna åka dit också, magiskt med vilda djur och naturen. Vad roligt att du sr fram emot nästa bok, den släpps i augusti 😊

Like
bottom of page