top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Sammeli

Sommar mitt i vintern

Vintern här i Kapstaden kan vara ganska rå och kall. Sydafrikanerna lever lite i förnekelse över att det överhuvudtaget är en vinter och därför är husen byggda för sommar. Stengolv är ju fantastiskt om det är hett ut och man vill svalka ner ett hus, på vintern blir samma svala mer som isblock. Jag har suttit på middagar när jag önskat att jag tagit på mig långkalsonger och då blir det ändå aldrig särskilt kallt utomhus. När temperaturen är nere på nio grader så ryser sydafrikanerna och menar att vargavintern är här. I år har vi hursomhelst haft den perfekta vintern så här långt. Dagar med hällregn som fyller på dammarna och förhoppningsvis gör att vi inte får torka och sedan rena sommardagar. I dag har vi 21 grader varmt. Jag hävdar alltid att jag älskar säsonger, och det gör jag men jag har gärna lite sommardagar utspridda över hela året.
37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page