Lilla-galleriet.png

Det lilla galleriet i solen

2019

Hur hamnade jag här? Jag är ingen äventyrare. Rutiner och trygghet, det är mina mellan namn tänker Julia desperat när flygplanshjulen nuddar marken i Kapstaden.

Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare.

Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det Lilla Galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

Det lilla Galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen...

 

"...I min värld är det här en av de absolut bästa feelgood böcker jag läst som är skriven av en svensk författare, i gott sällskap med Emma Hambergs böcker om Rosengädda och Marianne Cedervalls böcker om Majvor och Hervor.

Jag drar snabbt paralleller till Jojo Moyes och Lucy Dillon som är mina favoriter inom feelgood genren och Marie står med flaggan i topp med sin debutroman. Du får en mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt! Kärlek, problem, lite hundar och massor med förvecklingar. En bok som ger energi."

Bokprataren

Lilla-Vingården.png

Den lilla vingården vid bergets fot

2020

Har man bytt Stockholm mot Kapstaden och skapat sig en ny tillvaro i solen, ja, då kan man nog säga att man har gått från trygghetstörstande till äventyrare, konstaterar Julia nöjt.

Men när oväntade händelser ställer allt på ända och bankkontot gapar tomt är Julia inte alls övertygad om att livet som modig är så härligt.

Tur att hon har en underbar man och en kärleksfull son vid sin sida. men när svärmor flyttar in och före detta mannen presenterar sin nya kärlek, en ung yoga drottning som enligt sonen är den perfekta bonusmamman, ja då skingras plötsligt de rosa molnen.

Att få ihop tillvaron på andra sidan jorden med nya och gamla relationer, en vingård med möjligheter och en hund med nervproblem visar sig bjuda på fler komplikationer än Julia kunnat drömma om.

Den lilla vingården vid bergets fot är en varm feelgood-roman full av kärlek, hopp och humor. Det är en berättelse om att hitta en plats som kan bli hemma på ett helt annat sätt än vad man tänkt sig. En bok om komplicerade känslor, en vacker vingård, oförutsägbara hundar och relationer som uppstår där man minst anar det.

 

När det varit som gråast och tristast var jag på besök i ett soligt Sydafrika med vingårdar. Jag har hängt med Julia i Kapstaden med dess omgivningar och tagit del av hennes vardag med svärmorsbesvär och andra svårigheter men också spännande projekt. Det har varit en riktig verklighetsflykt i varm feelgoodanda.

Boktokig

Lilla-pensionatet.png

Det lilla pensionatet i gröna dalen

2021

Julia lever sin dröm utanför Kapstaden med veterinären Max, sonen Theo och deras två hundar. Vingården hon sköter om blomstrar med allt fler i gäster som uppskattar att prova vin i den mysiga miljön. Men allt förändras när ägarna plötsligt beslutar sig för att sälja.

Samtidigt impulsköper Julias pensionerade och framgångsrikt vloggande mamma Gunvor pensionatet Rose Garden i närheten av vingården. Hon ångrar snart sitt köp, men när de undersöker möjligheterna att snabbt sälja det gamla pittoreska viktorianska huset med sin prunkande rosenträdgård, uppenbarar sig en spännande historia som gör att Julia får svårare och svårare att skiljas från det. 

Men att driva ett pensionat i kapstaden tillsammans med en excentrisk mamma - är det verkligen vägen framåt i yrkeslivet?

 

Det lilla pensionatet i gröna dalen är den tredje boken om Julia. Det är en varm humoristisk feelgoodberättelse om vänskapsförhållanden,  familjeband, ödet, hundar och om livet som tar andra vägar än man tänkt sig.

 

En underbar roman om kvinnokraft, vänskap och vägval i en miljö av vinrankor, valpar och ett viktorianskt hus fyllt av historia. Läs och njut!

Kulturladyn