top of page
Lilla-galleriet.png

Det lilla galleriet i solen

2019

Hur hamnade jag här? Jag är ingen äventyrare. Rutiner och trygghet, det är mina mellan namn tänker Julia desperat när flygplanshjulen nuddar marken i Kapstaden.

Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare.

Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det Lilla Galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

Det lilla Galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen...

Galleriet

"...I min värld är det här en av de absolut bästa feelgood böcker jag läst som är skriven av en svensk författare, i gott sällskap med Emma Hambergs böcker om Rosengädda och Marianne Cedervalls böcker om Majvor och Hervor.

Jag drar snabbt paralleller till Jojo Moyes och Lucy Dillon som är mina favoriter inom feelgood genren och Marie står med flaggan i topp med sin debutroman. Du får en mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt! Kärlek, problem, lite hundar och massor med förvecklingar. En bok som ger energi."

Bokprataren

Lilla-Vingården.png

Den lilla vingården vid bergets fot

2020

Har man bytt Stockholm mot Kapstaden och skapat sig en ny tillvaro i solen, ja, då kan man nog säga att man har gått från trygghetstörstande till äventyrare, konstaterar Julia nöjt.

Men när oväntade händelser ställer allt på ända och bankkontot gapar tomt är Julia inte alls övertygad om att livet som modig är så härligt.

Tur att hon har en underbar man och en kärleksfull son vid sin sida. men när svärmor flyttar in och före detta mannen presenterar sin nya kärlek, en ung yoga drottning som enligt sonen är den perfekta bonusmamman, ja då skingras plötsligt de rosa molnen.

Att få ihop tillvaron på andra sidan jorden med nya och gamla relationer, en vingård med möjligheter och en hund med nervproblem visar sig bjuda på fler komplikationer än Julia kunnat drömma om.

Den lilla vingården vid bergets fot är en varm feelgood-roman full av kärlek, hopp och humor. Det är en berättelse om att hitta en plats som kan bli hemma på ett helt annat sätt än vad man tänkt sig. En bok om komplicerade känslor, en vacker vingård, oförutsägbara hundar och relationer som uppstår där man minst anar det.

Vingården

När det varit som gråast och tristast var jag på besök i ett soligt Sydafrika med vingårdar. Jag har hängt med Julia i Kapstaden med dess omgivningar och tagit del av hennes vardag med svärmorsbesvär och andra svårigheter men också spännande projekt. Det har varit en riktig verklighetsflykt i varm feelgoodanda.

Boktokig

Lilla-pensionatet.png

Det lilla pensionatet i gröna dalen

2021

Julia lever sin dröm utanför Kapstaden med veterinären Max, sonen Theo och deras två hundar. Vingården hon sköter om blomstrar med allt fler i gäster som uppskattar att prova vin i den mysiga miljön. Men allt förändras när ägarna plötsligt beslutar sig för att sälja.

Samtidigt impulsköper Julias pensionerade och framgångsrikt vloggande mamma Gunvor pensionatet Rose Garden i närheten av vingården. Hon ångrar snart sitt köp, men när de undersöker möjligheterna att snabbt sälja det gamla pittoreska viktorianska huset med sin prunkande rosenträdgård, uppenbarar sig en spännande historia som gör att Julia får svårare och svårare att skiljas från det. 

Men att driva ett pensionat i kapstaden tillsammans med en excentrisk mamma - är det verkligen vägen framåt i yrkeslivet?

 

Det lilla pensionatet i gröna dalen är den tredje boken om Julia. Det är en varm humoristisk feelgoodberättelse om vänskapsförhållanden,  familjeband, ödet, hundar och om livet som tar andra vägar än man tänkt sig.

Pensionatet
Book-Mock.png

Rosenträdgårdens hemlighet

2022

Att driva ett pensionat i sydafrikanska Kapstaden visar sig vara svårare än vad Julia och hennes mamma Gunvor kunnat ana. När de dessutom drabbas av en vattenläcka bestämmer de sig för att stänga pensionatet för renovering medan Julia åker på safari – vilket ger Gunvor fria tyglar att ensam sköta allt. Hon bestämmer sig för att i hemlighet hålla Rose Garden öppet och locka gäster genom att erbjuda en självhjälpskurs.

Tre frusna själar från Sverige checkar in: Martin, utbränd affärsman, Barbro som har tappat livsgnistan, och så Judith, skribenten som bär på en stor hjärtesorg. Med hjälp av Gun- vors speciella syn på tillvaron och aptit på livet får de chan- sen att ta kontrollen över sina liv.

Vad ingen vet är att Judith också har ett annat syfte med resan: att nysta i historien kring sin morbror Lars som verkade som präst i Sydafrika under apartheid. När allt fler hemlighet- er avslöjas får hon möjlighet att ställa ödedigra handlingar i det förflutna till rätta ...

Rosenträdgårdens hemlighet är den fjärde fristående boken om i serien om Julia, nu med Gunvor i centrum – en varm och humoristisk berättelse om relationer, hundar och att hitta tillbaka när livet tagit en på avvägar. 

En underbar roman om kvinnokraft, vänskap och vägval i en miljö av vinrankor, valpar och ett viktorianskt hus fyllt av historia. Läs och njut!

Kulturladyn

bottom of page